HTML

Érted?

Érted írom, neked mondom... Élj harmóniában, légy önmagad, tegyél a boldogságodért, tanulj az egészségedért!

Friss topikok

  • Gabell: Eltelt egy hét, megvolt a temetés is, elrendeződtek a dolgok. A búcsúztatót én mondtam egy hajón, ... (2011.09.20. 17:31) A dicsőséges mennybe menetel

Utolsó kommentek

  • Gabell: Eltelt egy hét, megvolt a temetés is, elrendeződtek a dolgok. A búcsúztatót én mondtam egy hajón, ... (2011.09.20. 17:31) A dicsőséges mennybe menetel
  • Gabell: Ma egy fantasztikus film ajánlót kaptam, ami "véletlenül" pont a tegnap megírt cikkemhez passzol: ... (2011.07.06. 00:24) Tudatosodás és tudatosság
  • Utolsó 20

...ha még keresed a választ a miértekre.

2011.09.25. 22:16 Gabell

Energiák és a FengShui alkalmazása

Címkék: energetika fengshui térrendezés

 Érdekes és nehéz téma szintén. Alapvetően azért, mert az energiaáramlás szabad szemmel nem látható. Pedig a lakásban ez a legfontosabb szempont, minden más, csak ez után következhet.

A kínaiak jól tudták ezt, látták is és érezték is. Nem volt nehéz tehát az átlag ember számára összeírniuk a tapasztalataikat. Azok a berendezési tárgyak, bútorok, szobrok és jelképek amik a kultúrájuk része volt, nem hozható be az európai ember lakásába egy az egyben. Persze nem azért, mert itt nem működne úgy, hanem azért mert ezek a tárgyak nem a mi kultúránk része. Hogy nézne ki, ha minden nemzet beépítené a sajátjába a kínai kultúrát?

Szerencsére nem kell ezt tenni ahhoz, hogy az energiákkal jól bánni tudjunk. Már csak azért sem, mert a magyarok rengeteg tárgyat, eszközt szokást tudatosan vettek fel és alkalmaztak ugyanazon célok érdekében: megfelelő módon keringtetni a pozitív energiát (csít).

Ma is vannak, akik belépve egy lakásba rögtön érzik, látják, hogy mi nem jó, mi van nagyon rossz helyen és mi az, amit jól eltalált a tulajdonosa. Ha valaki ezt nem látja, azért sok támpont van, ami feltétlenül segít, ha tisztában van vele.

  1. A tisztaság - Sok olyan lakásban járok én is, ahol minden poros. Ez energetikai szempontból ez egyik legnagyobb hiba. Amit nem használunk minden nap (könyvespolc tipikusan ilyen) az pangó energiává képződik. Ezért legfontosabb a rendszeres és alapos takarítás.
  2. Lemosás - Ki gondolná, hogy teljesen más energetikai szempontból az, ha valamit felporszívózunk, vagy le is mosunk. A víz nagyon fontos, akár nedves szivaccsal áttörölve.
  3. A só - Egyszerű és olcsó, mégis nagyon hatásos, ha a mosóvízbe egy pici sót is teszünk. Tulajdonképpen ezzel lesz teljes az energetikai tisztítás, ugyanis a só köztudottan képes magába szívni a negatív energiát, még kis mennyiségben is.
  4. Lakberendezés - Nem kell feltétlenül tanácsadót hívni, próbálkozzunk nyugodtan magunk is. Itt a lényeg elsődlegesen az, hogy változzon meg az összkép. Így lehet legjobban megkavarni az "állóvizet". Minél sűrűbben megtesszük, annál jobb eredményre számíthatunk. Persze követheti rosszabb elrendezés az előzőt, épp ezért érdemes megismételni a műveletet, hogy ne legyen tartós az az állapot. A fekvőhelyek átmozgatásával azt is elérjük, hogy máshová kerül a Hartmann háló és a vízerek. Kimérés nélkül egyébként úgyis nehéz eltalálni az ideális fekvőhelyeket. Vannak olyan lakások, ahol egyszerűen nincs is ilyen hely.

A FengShui elvei egyébként jók mind a tájolást, mind az erősítő, gyengítő eszközök használatát tekintve. Pl. a tükör, a függők, mozgók használata megfelelő helyeken nem csak esztétikailag tud szép lenni, de energetikailag is hasznos, ha jó helyre kerül.

A bőr egyébként az egyik legjobban szigetelő anyag. Vajon tényleg csak a hideg ellen tették maguk alá az ágyba a szőrméket? Nyilván elsődleges célja ez volt, de akkor az ágy alá miért került itt-ott?

A hegyes levelű növényeket a FengShui nem nagyon szereti, csak kevés helyre engedi tenni. Pedig ezek általában jól el tudják vonni a környezetből a negatív energiákat. Érdemes időnként emiatt lezuhanyozni őket, hogy rendesen tudjanak regenerálódni.

Ellenőrizd növényekkel!

Bármilyen furcsának hangzik ez az állítás, nagyon igaz. Nálunk először minden növény szép sorban tönkrement. Nem is értettük, hogy miért. Azt gondoltuk, hogy egyszerűen nem értünk hozzájuk. Bele is törődtünk, hogy rossz a lakásunk klímája, ezért elkoptattunk minden növényt. Később megismerkedtünk a fenti elvekkel. Elkezdtünk kísérletezni, egyre jobban bele jöttünk. Az ajándékba kapott növények meg csak nem akartak kipusztulni. Sőt olyan dúsak lettek, hogy szaporítani is kellett. Ma már tele van az egész lakás növényekkel és mind nagyon jól érzi magát. Ha valamelyik hirtelen megváltozik, rögtön tudjuk, hogy ott nincs valami rendben. Nem a növényt kell ápolni, hanem a környezetét rendbe tenni.

Persze jóval könnyebb úgy, hogy látjuk is, hogy milyen mezőben van a növény, és mi hogyan hat rá, de aki nem látja, kísérletezéssel úgy is sok mindent el tud érni egy kis odafigyeléssel.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erted.blog.hu/api/trackback/id/tr883256431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása